Frederique Constant

Home/Frederique Constant
Frederique Constant 2018-01-31T14:32:19+00:00
Frederique constant Made in Europe

Frederique Constant

Officieel is Frederique Constant een Zwitsers merk (uit Genève), maar het is opgericht door de Nederlandse familie Stas.
Frederique Constant specialiseert zich in affordable luxury, en heeft als missie om de interesse in Frédérique Constant horloges niet te limiteren tot een beperkte en elitaire groep kenners, maar juist tot een bredere selectie van waarderende enthousiasten die van klassieke horloges van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen willen genieten. en met die strategie zijn ze zeer succesvol gebleken: ze produceren steevast meer dan 150.000 horloges per jaar.

De naam Frederique Constant is samengesteld uit twee namen

  • Frederique: Frederique Schreiner 1881-1969
  • Constant: Constant Stas 1880-1967

De huidige Managing Director S.A., Peter Stas, is een vierde generatie afstammeling van Dhr. Constant Stas, die in 1904 zijn bedrijf oprichtte en bedrukte wijzerplaten maakte voor de horloge industrie. Vooral in de no-nonsense mentaliteit waarmee ze hun eigen manufactuur opgericht hebben is het Nederlandse aspect te herkennen. Maar de elegantie die hun horloges zo typeert is dan weer heel traditioneel Zwitsers.

Specialisme en erfgoed

Al in de vroege 18e eeuw kwam Genève bekend te staan als een voornaam centrum voor de creatie en productie van mooie uurwerken. Sindsdien zijn Geneefse horlogemakers tot ongeëvenaarde hoogte gestegen in the Kunst van de Horlogerie. De eerste gebruikers van uurwerken waren astronomen die verantwoordelijk waren voor de meest belangrijke uitvindingen: het slingeruurwerk en de balansveer.

Werkplaats

De huidige werkplaats  is 3200 vierkante meter groot, verdeeld over vier verdiepingen. In het souterrain, waar alle productie van componenten is geconcentreerd, bevindt zich een groot atelier met numeriek bestuurde machines van de laatste generatie. Zowel kaliber en horloge montage, als state-of-the-art kwaliteitscontrole is voornamelijk gesitueerd op de eerste verdieping van het gebouw. Hier bevindt zich tevens het internationale hoofdkantoor van het merk.

Frederique-Constant S.A.
Chemin du Champs des Filles 32
CH-1228 Plan-les-Ouates
Genève, Switzerland

 

Bron: Esquire, website Frederique Constant

Bekijk alle producten van Nederlandse bodem

Frédérique ConstantFrédérique Constant
Louis Vuitton
Grohe keukenkranen
Ecco Made in Europe