Louis Vuitton

Home/Louis Vuitton
Louis Vuitton 2017-04-25T14:30:15+00:00
Louis Vuitton Frankrijk

Louis Vuitton

Louis Vuitton, ook wel LV is een luxe frans mode merk dat in 1854 werd opgericht en zich van oorsprong alleen op het vervaardigen van tassen, koffers en accessoires richtte. Door de jaren heen heeft dit merk zijn aanbod ook uitgebreid naar kleding en accessoires.

De populariteit van Louis Vuitton

De eerste grote doorbraak voor Louis Vuitton werd in 1932 gemaakt middels de bekende tijdloze dames tas. Deze tas is in verschillende maten op de markt gebracht, zodat er voor iedere dame wel een geschikte tas te vinden was. Om het plaatje nog completere te maken werden deze tas ook in verschillende stijlen uitgebracht waardoor de populariteit steeg. Enkele voorbeelden Canvas, Azur, Epi enzovoorts. Het was echter niet alleen het uiterlijk wat de tas populair maakte, de kwaliteit was/is superieur. In 2011 werd het model aangepast, zodat deze tas nog steviger zou zijn. Er zou aan de zijkanten een leren strook zijn toegevoegd. Hierdoor kan de tas meer gewicht dragen en is hij dus erg praktisch.

Overname

In 1987 is de oorspronkelijke Louis-Vuitton overgenomen door een champagne producent. Van deze overname is weinig merkbaar geweest voor de klanten. Het bedrijf is zich blijven richten op het ontwerpen en verkopen van tassen, koffers en accessoires. Later in 1997 heeft LV vrouwenkleding op de markt gebracht. Deze kleding was ontworpen door de bekende ontwerper Marc Jacobs en is met veel enthousiasme ontvangen. Pas in 2000, toen de vrouwelijke kledinglijn redelijk liep, is LV zich gaan richten op het aanbieden van herenkleding. Ook deze lijn werd door het publiek met open armen ontvangen waardoor Louis Vuitton een zeer uitgebreid maar toch exclusief aanbod heeft.
Vandaag de dag heeft iedereen wel gehoord van Louis Vuitton en is het een gewild merk. Vooral de tassen en de modeaccessoires zijn erg gewild onder veel mensen.

Bron: Wikipedia, website Louis Vuitton

Bekijk alle producten van Franse bodem

Louis-vuitton-tas
Louis-vuitton-schoenen