Stella Artois

Home/Stella Artois
Stella Artois 2017-05-01T19:19:03+00:00
Stella Artois Made In Europe

Stella Artois

Stella Artois is een bekende Belgische pils uit het plaatsje Leuven. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot in 1366, dit is ook het jaartal wat op het logo staat. Uit de belastingregisters van de stad Leuven blijkt dat de herberg-brouwerij Den Hoorn, de oorspronkelijke brouwerij, toen al bestond. Den Hoorn heeft de basis gelegd voor de smaak, kwaliteit en standaard waar Stella Artois om bekend staat.

Artois

De naam Artois is sinds 1708 aan de brouwerij verbonden. Op 13 juni 1708 verwierf Sebastian Artois de felbegeerde titel van Meester-Brouwer en werd hij als brouwmeester in de Brouwerij van Leuven toegelaten, negen jaar later kocht hij de brouwerij Den Hoorn. In memoriam vindt u zijn achternaam op de brouwerij en elke Stella Artois fles.

Stella

De Artois Brouwerij was zeer geliefd onder de mensen waarop werd besloten een speciale partij te brouwen als kerstcadeau voor de inwoners van Leuven. Die speciale partij ‘kerstbier’ was de eerste die officieel naast de naam Artois ook “Stella” in zijn naam omvatte. “Stella”, wat ster in het Latijn betekent, is een eerbetoon aan deze originele gelegenheid en sinds 1926 vergezeld van een ster op elke fles.

AB InBev

Stella Artois is door de jaren heen één van de internationale merken van InBev geworden, en heeft onder meer in het Verenigd Koninkrijk en Ierland een groot marktaandeel. In het buitenland wordt het merk gepositioneerd als een premium pils, en is het ook relatief duur. In de thuismarkt België is het echter een gewone pils. Het recept is geregeld gewijzigd waardoor het bier met name in de laatste jaren aanzienlijk minder bitter is geworden. Het bier heeft momenteel “2017” een alcohol percentage van 5.2% en wordt onder andere in plastic en glazen flesjes verkocht

werd in 1926 als ‘kerstbier’ onder de naam Stella (Latijn voor Ster) op de markt gebracht. Het recept is sindsdien geregeld gewijzigd waardoor het bier met name in de laatste jaren aanzienlijk minder bitter is geworden.Stella Artois is een Belgische pils, gebrouwen in Leuven, en valt onder het concern AB InBev. Het heeft een alcoholpercentage van 5.2%.

Partner van Water.org

 

Bron: Wikipedia, website Stella Artois

Bekijk alle producten uit België

Stella Artois Leuven, Made in EuropeStella Artois Leuven, Made in Europe